perjantai 1. tammikuuta 2016

Kauniin musiikin siivittämää onnellista uutta vuotta!

Soiva vuosi 2016 alkaa upeissa merkeissä, sillä 17.1. saamme Nikolainsaliin Anne Federleyn yhtyeineen! 

Siivet-konsertti on Anna-Maija Raittilan runoihin sävelletty kokonaisuus, joka ilmestyi levyllä marraskuussa 2014 nimellä Anne Federley sings Anna-Maija Raittila: Siivet. Levyn ensimmäinen painos on miltei myyty loppuun. Nikolainsalin konsertissa 17.1. klo 17 kuullaan levytettyjen kappaleiden lisäksi uusia lauluja Raittilan runoihin. 
 Anne Federleyn sävellyksiä Raittilan runoihin voisi kuvata taidemusiikiksi, jossa on vaikutteita niin jazzista kuin popmusiikista. Raittilan tuotannosta levylle on valikoitunut runoja, joissa käsitellään avarasti elämän ydinkysymyksiä: rakkautta, kuolemaa, läheisyyttä ja yksinäisyyttä.
  
Anna-Maija Raittila (1928-2012) tunnetaan erityisesti virsien ja hengellisten laulujen sanoittajana ja kääntäjänä. Raittila on kirjoittanut, suomentanut tai toimittanut yli 300 teosta. Omien runojensa ja rukous- ja mietiskelykirjojensa ohessa Raittila käänsi proosaa, näytelmiä ja runoja muun muassa unkarin, saksan, englannin, ranskan ja norjan kielistä.
Anne Federley on jyväskyläläinen muusikko, jonka pääinstrumentit ovat laulu ja piano. Koulutukseltaan Anne on luokanopettaja ja musiikinopettaja. Hän on työskennellyt mm. kuoronjohtajana ja nuorisomuusikkona.



Anne Federley Ensemble koostuu jyväskyläläisistä ammattimuusikoista: Pekka Björninen (piano), Markus Lajunen (huilu ja saksofoni), Ilona Rimpilä (kontrabasso ja sähköbasso) ja Esko Turpeinen (kitara ja rummut). Yhtyeellä on soitossaan kamarimusiikillinen ote, jossa runous ja musiikki yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Nikonlainsalissa kuultavassa kokoonpanossa ovat mukana piano, huilu ja saksofoni sekä kontrabasso. Lisätietoja: www.annefederley.net


Upeita tunnelmia siis jälleen luvassa, tervetuloa kauniiseen Nikolainsaliin!
Liput 15 eur (tuntia ennen ovelta), sisältää kahvitarjoilun. Perhelippu 30 eur, opiskelijat 5 eur.

Tiedustelut  050-5665895, soivakeskisuomi@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti