sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Suomalaisen yksinlaulun helmiä "Kuutamolla"- konsertissa


31. 1. klo 17.00 kuullaan Nikolainsalissa jälleen upea konsertti. "Kuutamolla"- konsertissa Saara Kiiveri (soprano) ja Eliisa Suni (piano) esittävät  musiikkia suomalaisen yksinlaulun mestareilta: Sibeliukselta, Melartinilta, Madetojalta ja Merikannolta. Mausteekseen suomalainen laulumusiikki saa konsertissa Jean Sibeliuksen pianokappaleita.



Sopraano Saara Kiiveri on valmistunut musiikkipedagogiksi ja tehnyt oopperan erikoistumisopinnot Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Hän on opiskellut myös vaihto-oppilaana Luganossa, Sveitsissä, sekä muusikon opintoja Helsingin Metropolia ammattikorkeakoulussa.  Hänen opttajinaan ovat toimineet mm. Airi Tokola, Seppo Ruohonen ja monica Trini. Näiden lisäksi Kiiveri on täydentänyt opintojaan mm. Peter Bernen, Jaakko Ryhäsen, Ritva-Liisa Korhosen,  Soile Isokosken, Wilma Vernocchin, Franz Lukasovskyn ja Udo Reinemanin mestarikursseilla. Tällä hetkellä Kiiveri opiskelee Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa syksyllä 2013 Monica Groopin johdolla.

Kiiveri on esiintynyt oopperarooleissa Sibelius-Akatemian ja Savonlinnan oopperajuhlien, sekä Metropolian ja OAMK:n oopperaproduktioissa. Hänellä on myös useita solistiesiintymisiä kotimaisilla ja kansainvälisillä konserttilavoilla.





Pyhäjoelta lähtöisin oleva Eliisa Suni on monipuolinen pianisti, säestäjä ja kamarimuusikko. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina, minkä lisäksi hän on erittäin kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa, mestarikursseilla ja kuorojen
harjoituspianistina. Hän on toiminut oopperakorrepetiittorina Jyväskylän alueoopperassa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Eliisa Suni on suorittanut pianonsoitonopettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Keski-Suomen konservatoriossa sekä filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede. Hän on valmistunut myös Viron musiikkiakatemiasta professori Ivari Iljan luokalta ja suorittanut säestyksen diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin.

Eliisa Suni on saavuttanut palkintosijoja useissa kilpailuissa (III palkinto Pentti Koskimies –liedkilpailun pääsarjassa 1996, I palkinto Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikilpailussa 1997, III palkinto Melartin-kilpailun lied-sarjassa 2002). Hän on levyttänyt Joonas Kokkosen yksinlaulutuotannon sopraano Hannele Valtasaaren kanssa (Fuga 2006).

Tervetuloa siis jälleen musiikin ja upeiden taiteilijoiden pariin Nikolainsaliin. 

Liput konsertteihin tuntia ennen ovelta 15€, opiskelijat 5€, perhelippu 30€
Tiedustelut: soivakeskisuomi@gmail.com, puh. 050-5665 895

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti